Ga naar hoofdinhoud
Burgemeester Walda School

Buitenschoolse Activiteiten

Op de BWS zijn we van mening dat leren niet alleen binnen, maar ook búiten de school plaatsvindt. Daarom zijn er gedurende het schooljaar verschillende buitenschoolse activiteiten en projecten rondom de school. De meeste activiteiten zijn jaarlijks terugkerend. Zo hebben we de schoolreizen en Maatschappelijke Stage, waar hieronder meer over wordt verteld. Verder bezoeken we binnen de vakken met regelmaat andere projecten op het eiland of aan het vaste land. Denk hierbij bijvoorbeeld aan excursies bij Rijkswaterstaat, (Amelander) Musea, (Amelander) ondernemers en culturele activiteiten. Mocht zoiets op de planning staan, wordt dit altijd per mail gecommuniceerd aan ouder(s)/verzorger(s).

Schoolreizen

Schoolreizen staan in principe jaarlijks vast, maar zijn uiteraard afhankelijk van verandering in aanbod en beschikbaarheid.

Klas 1: Walibi Flevoland
Klas 2: Klimmen en Schaatsen in Leeuwarden (najaar) en Anne Frank Huis Amsterdam (voorjaar)
Klas 3: Werkweek Berlijn
Klas 4: Activiteiten in Zwolle

Werkweek Berlijn

Hieronder vindt u meer informatie over de werkweek in Berlijn 2023 van klas 3. Dit wordt elk jaar geüpdate.

Maatschappelijke Stage (MAS)

Een maatschappelijke stage is een stage voor scholieren waarbij ze vrijwilligerswerk doen. Op de BWS is dit verplicht voor klas 1, 2 en 3. De leerlingen gaan zelf op zoek naar een geschikte stageplek. Dit mag uiteraard geen plek zijn waarbij gewerkt wordt om geld te verdienen (zoals de horeca). Per schooljaar is het verplicht om minimaal 6 uren maatschappelijke stage te lopen. De uren mogen opgesplitst worden in meerdere activiteiten gedurende het jaar. Om de leerlingen te helpen bij het vinden van een geschikte plek wordt het aanbod regelmatig met de leerlingen gedeeld. Denk hierbij aan het helpen bij sport(evenementen), dorpsfeesten en collecteren.

Mocht u vrijwilligers nodig hebben en wilt u in contact komen met de leerlingen? Stuur gerust een mailtje naar mas@bws-ameland.nl