Ga naar hoofdinhoud
Burgemeester Walda School

Examen

De laatste lessen voor klas 4 worden in april gegeven. Na de meivakantie kom je dan alleen nog voor je examens op school. Het examen is een grote toets die over de gehele stof van een schoolvak gaat. Deze toetsen worden gemaakt in de ‘examenzaal’. Voor BK is dit een lokaal in de school, want het examen wordt op de computer gemaakt. Voor T is dit de kleine kant van de sporthal. Zij maken een examen op papier.

In de bovenbouw van de BWS spaar je een gemiddeld cijfer bij elkaar. Deze vind je in Magister en dit is het cijfer waarmee je het examen in gaat. Het examen telt net zo zwaar mee als je eindcijfer in Magister. Beiden dus elk de helft.

Het gemiddelde van de twee cijfers bepalen of je geslaagd bent. Hierbij hoort een aantal regels die te vinden zijn in het ‘examenboekje’. Dit boekje bevat deze regels, net als het rooster en nog veel meer belangrijke zaken. Dit wordt ruim voor het examen uitgedeeld en met je besproken door de examensecretaris Martijn Boelens.

In het ‘examenreglement’ staan ook nog eens alle regels over spieken, te laat komen en dat soort zaken. Hieronder vind je alle belangrijke zaken rondom het examen!

Belangrijke documenten: