Ga naar hoofdinhoud
Burgemeester Walda School

KWT breed

KWT breed

KWT staat voor Keuze-Werk-Tijd. Dit houdt in dat je in deze uren de keuze hebt voor welk vak je bezig gaat. Hier zit meestal je mentor bij als begeleider.

Moeilijke vragen kun je soms beter stellen aan de vakdocent. Daarom hebben we op de dinsdagmiddag in het rooster KWT voor alle klassen en docenten staan: KWT-breed. Hierdoor kun je kiezen bij welke docent je de tijd het beste kan besteden. Dit kies je door in magister een plekje te reserveren.

Heb je eigenlijk niemand nodig maar wel een rustige omgeving om je huiswerk te maken of een toets te leren, dan kun je je inschrijven in het stiltelokaal.

Doordat de hele school KWT-breed tegelijk heeft, kunnen we hier ook andere leuke dingen organiseren buiten de lesstof om.

Twee keer per jaar is er een aanbod van allerlei cursussen. Dit zijn o.a. interessante, creatieve, muzikale of sportieve cursussen waaruit je mag kiezen. In een aantal weken tijd leer je dan iets nieuws met andere leerlingen van de school. Benieuwd welke cursussen er aangeboden worden? Dat zie je in het document aan de rechterkant.

Plusprojecten

Naast de tweejaarlijkse KWT- breedcursussen, bieden we op dinsdagmiddag ook de zogenaamde Plusprojecten aan. De Plusprojecten zijn ontstaan vanuit de Pilot Plusklas, waarbij we na evaluatie besloten hebben de Plusbegeleiding en de extra uitdaging los van elkaar aan te bieden.

Leerlingen die de hulp en begeleiding van KWT-breed kunnen missen en extra uitdaging willen door middel van projecten, kunnen zich hiervoor inschrijven. Vereiste hiervoor is dat ze de KWT-breeduren kunnen missen en het geen negatief effect op ander schoolwerk heeft. Daarom hebben ze toestemming van ouder(s)/verzorger(s) en mentor nodig om zich in te schrijven.

Dus Plusprojecten starten in het najaar/de winter en lopen – met enkele onderbrekingen vanwege andere activiteiten – door tot aan de meivakantie. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen gaan we de projecten inplannen. Aan de linkerkant het aanbod Plusprojecten voor schooljaar 2022-2023.